Türk Bisküvisi olarak da bilinen Acibadem kurabiyesi geleneksel tarife göre ismini üzerinde bulunan acıbadem den almaktadır. Bu bisküvileri hemen hemen tüm pastane ve fırınlarda bulma şansına sahipsniz ama biz belkide evlerinizde yapmak istersiniz düşüncesiyle size Acıbadem Kurabiyesi tarifini veriyoruz.6 kişilik bir tarif için hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi 15 dakika olarak belirlenmiştir.
Malzeme Listesi:
Acıbadem Kurabiyesi Yapılışı:
Yumurta aklarını derin kabın içinde mikserle çırpalım. Pirinç unu, toz şeker ve un halinde çekilmiş bademi ekleyerek yoğuralım. Hamuru un serpilmiş tezgahımıza alıp 1 cm kalınlığında açıyoruz ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesiyoruz. Bu yuvarlak olarak kestiğimiz hamurların ortalarına birer adet soyulmuş badem koyuyoruz. Fırın tepsimizin üzerini yağlı kağıtlar ile kapladıktan sonra kurabiyelerimizi tepsimize aralıklı olucak şekilde diziyor ve ve fırına vermeden önce 10-15 dakika bu şekilde bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırın içinde 15 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra hemen mudale etmıyoruz 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz, ılımaya başlayınca kağıttan çıkarıp tercihinize bağlı olarak ister ılık ister soğuk şekilde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Acıbadem Kurabiyesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder