27 Mart 2014 Perşembe

Fırın Sütlaç

M3367S-4507
Fırın Sütlaç Türk mutfağımızda yer alan bir çok sütlü tatlıdan bir tanesidir. Adının asıl kökeni aslında Rumeli mutfağından gelen ”sütlüaş” dan alınmıştır. Ana malzemeleri süt, pirinç ve şekerdir hatta bir çoğumuzda bu sütlü tatlıyı evlerimizdir yapıyor olabiliriz. Şunuda dip not olarak söylemeden geçemeyeceğim sevgili okurlar batı ve kuzey avrupa ülkelerininde fırın sütlaç bulunmaktadır. Tarifmizi vermeye başlamadan önce malzemeleri ve süreleri sizlere verelim 6 kişilik bir tarif için hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi ise 45 dakika olmaktadır.


Malzeme Listesi:


  • 1 litre sütYarım su bardağı pirinç

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1 paket vanilya

fırın-sütlaç-tarifi


Fırın Sütlaç Yapılışı:


    • Pirinçleri yıkayıp tencereye alalım

    • Üzerini biraz geçicek şekilde su ekleyip yumuşancıya kadar pişirelim

    • Pirince sütü ve şekeri ekleyip kaynatalım( 1 çay bardağı ayıralım)

    • Kaynadıktan sonra vanilyayı ilave edip 10 dakika daha pişirelim

    • Ayırdığınız süte nişastayı ilave edip kaynatın

    • Fırın Sütlaca ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın

    • Pişen sütlacı kaselere veya minik alimunyum kaplara paylaştırı

    • Tepsimize su aktaralım ve kaseleri içine yerleştirip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin

Son olarak Fırın Sütlaçımızı soğumaya bırakıyoruz soğuyunca servis yapabilirsiniz.



Fırın Sütlaç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder