25 Mart 2014 Salı

Vezir Parmağı Tatlısı

vezir-parmagi-tarifi


Siz sevgili takipçilerimiz ve okuyucularımızın için sıradaki tatlı tarifi Bitlis yöresine ait olan ve çok sevilen Vezir Parmağı tatlısı tarifi. Bu tatlımız ana vatanında çok sevilerek ve sıklıkla tüketilen bir tatlı çeşididir. 6 kişilik bir tarif için maksimum 30 dakika hazırlama süresi, 15 dakika pişirme süresine ihtiyaç duyulmaktadır.


Malzeme Listesi:


  • 2 su bardağı su

  • 50gr margarin

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 2.5 su bardağı un

  • 4 yumurta

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1 yemek kaşığı irmik

  • Ayçiçek yağı(kızartmak için)

Şerbeti için:


  • 3.5 su bardağı toz şeker

  • 2.5 su bardağı su

  • 1 dilim limon

vezir-parmagi-tatlisi


Vezir Parmağı Tatlısı Yapılışı:

Eğer sizlerde tüm malzemeyi hazır ettiyseniz Vezir Parmağı Tatlısına buyrun başlayalım


  • Şerbet için gerekli tüm malzemeyi bir tencereye alın kaynatın ve soğumaya bırakın

  • Başka bir tencerede su, margarin, toz şeker ve tuzu bir araya getirip kaynatalım ve sonra unu ekliyelim

  • Sürekli karıştırarak 3 ila 5 dakika pişirelim

  • Ocaktan aldıktan sonra yumurtalaraımızı tek tek ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim

  • En son üzerine nişasta ve irmiği ilave edelim

  • Hamurdan parçalar parçalar kopararak parmak şeklinde yuvarlayalım

  • Ayçiçek yağını ısıtıp hamurları kızartalım

  • Kızaran bu hamurları soğuk şerbete atarak bekleyelim

  • Ilık olarak sonrasında servisinizi yapabilirsiniz

Afiyet olsun…



Vezir Parmağı Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder