18 Mart 2014 Salı

Pepeçura tatlısı

Pepeçura_Tarifi


Pepeçura tatlısı bu tarifimizde sizlere bahsedeceğimiz tarifimiz genellikle Karadeniz bölgesi etrafında daha çok bilenen bu tatlının bir diğer adıda ”Pepeçi” olarak da bilinmekte ve telafuz edilmektedir. Siyah üzüm ile yapılan bu tarifimizde hiç denemeyen okurlarımıza yapmaları açısından özellikle tavsiye ettiğimiz bir tatlı türüdür. Malzemeleriniz hazır ise buyrun hemen bir göz atalım ve yapım aşamasına geçelim.


Malzeme Listesi:


  • 1kg Siyah üzüm

  • 6 su bardağı su

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 çay bardağı mısır nişastası

PEPEÇURA
Pepeçura Tatlısının Yapılışı:


Siyah üzümleri öncelikle iyice yıkıyoruz. Tozu, kiri arındırılmış üzümlerimizi suyla birlikte bir tencerede kaynatıyoruz. Toz şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz. Kaynatma işleminden sonra bir süzgeçten üzüm suyunu geçiriyoruz. Üzüm suyundan 1 su bardağı ayırıp nişastasıyla birlikte karıştırıyoruz ve pürüzsüz hale getiriyoruz. Kalan üzüm suyuna ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz.


Bu işlemi yaptıktan sonra küçük kasaleremize yada kalıplara sıcak olarak paylaştırıyoruz. Buzdolabında iyice soğutup katılışınca servis tabağına ters çevirerek şekillendirip göze hoş gelen bir biçimde servisini yapabilirsiniz.



Pepeçura tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder