25 Mart 2014 Salı

Muzlu Krep

muzlu-krep -sarma


Muzlu Krep Pasta


Çocuklarımızın çok seveceği ve ayrıca besleyici ve doyurucu özeliği yüksek olan tarifimizin adı Muzlu Krep Pasta . 6 kişilik tarifimiz için hazırlama süresi 30 dakika, pişirme süresi 15 dakikadır. Görsel güzelliği yanında muzun ve kremanın eşiz lezzeti ile tanışmaya hazırsanız Muzlu Krep Pasta için gerekli malzeme listesini verelim.


muzlu-krep-tarifi


Muzlu Krep Pasta Malzemeleri


Krep İçin


  • 2 yumurta

  • 1,5 su bardağı un

  • yarım su bardağı süt

  • Ayçiçeği yağı

İç harcı için


  • 3 su bardağı süt

  • 1,5 çay bardağı un

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • 6 muz

  • 1 çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı

Süslemek için


  • Toz Antep fıstığı

Muzlu Krep Yapımı


Muzlu Krep Pasta için tüm malzeme listemiz hazır ise yapılışına geçebiliriz artık.


  • Un ve sütü bir kapta pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım

  • Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim

  • Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 yemek kaşığı yağı iyice yayalım

  • 1 kepçe hamur dökelim ve tavayı hafif hafif sallayalım

  • Kreplerin her iki yüzünü pişirelim

  • Muhallebisi için süt, un ve toz şekeri sürekli şekilde karıştırarak orta ateşte pişirelim ve sonrasında soğumaya bırakalım

  • Kreplerin tek tek içine muhallebiden yayıp bolca ince çekilmiş Antep fıstığı serpelim

  • Üzerine muzu yerleştirip rulo şeklinde saralım

  • Toz Antep fıstığı serpip artık dilimleyebilir servis yapabiliriz

Muzlu krep pasta artık hazır, Afiyet olsun…



Muzlu Krep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder