28 Mart 2014 Cuma

Cevizli Baklava

cevizli_baklava


İnce hamurların arasına cevizin muhteşem enerjisi ve tadı ile yapılan geleneksel Türk mutfağının en güzide tatlılarından olan Cevizli Baklava sanırım hepimizin çok sevdiği ve vazgeçemediği bir tatlıdır. Şerbetli tatlılar içinde yerini alan bu tatlı sadece Türk mutfağında değil Orta doğu, balkanlar ve Güney Asya mutfaklarında da yapılmaktadır. Çok öenmli bir unsuru sizin ile paylaşmak isteriz AB komisyonu tarafından 8 Ağustos 2013 yılı tarihinde Türk tatlısı olduğu resmen ve belgeli olarak tescil edilmiştir. Cevizli Baklava tarifmizi 10-12 kişilk bir tarif üzerinden sizlere vereceğiz buna göre hazırlama süresi 60 dakika, pişirme süresi 50 dakika olarak belirlenmiştir.


Cevizli Baklava Malzeme Listesi:


  • 8 su bardağı un

  • 1 su bardağı su

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • 3 yumurta

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Üzeri için:


  • 250 gram tereyağı

Hamuru açmak için:


  • 1 su bardağı buğday nişastası

  • 3 su bardağı çekilmiş ceviz(iç harç için)

  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Şerbet için:


  • 4 su bardağı toz şeker

  • 5 su bardağı su

  • 1 çay kaşığı limon suyu

cevizli_baklava_tarifi


Tüm sayılan malzemelerimiz hazır ise Cevizli baklava yapılışımıza artık geçebiliriz sevgili okuyucularımız.


Cevizli Baklava Yapılışı:

Su ve şekeri tencereye alarak surup koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Limon suyunu ekleyip ocaktan alalım ve soğutalım. Hamur için yoğurt, su, karbonat, tuz, sirke ve ayçiçek yağını bir yoğurma kabında karıştıralım. Unumuzu ufak ufak ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Hamuru daha sonra un serpilmiş tezgaha alıp 10 dakika kadar yoğurarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlıyalım. Sonrasında üzerini bezle örterek 20 dakika bekletelim. İç harcı için fındıkla şekeri bir kapta çırpalım. Hamuru 30 eşit bezeye ayıralım. 15 bezeyi üzerlerine serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğündeaçalım. Açtığınız bezeleri 40 cam çapındaki yağlanmış tepsiye üst üste yerleştirelim. Üzerine cevizli harcı yayalım. Kalan 15 bezeyi üzerlerine nişasta serperek tepsi büyüklüğünde açın ve cevizli harcın üzerine üst üste yerleştirin.20 dakika kadar bekletip hamuru karer dilimlere kesin. Tereyağını tavada kızdırıp hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının alt rafında 40 dakika pişirin. Soğuk şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün. Şerbeti çekinceye kadar bekletip kaymakla artık Cevizli Baklavamızı servis edebilirsiniz



Cevizli Baklava

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder