12 Mart 2014 Çarşamba

Fındıklı Gül Tatlısı

MALZEMELER:

2 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 çay Bardağı ayçeiçek yağı

1 çay bardağı yoğurt

125gr margarin

1 paket kabartma tozu
İç malzeme için

Dolu bir avuç kadar fındık
Şerbet için

4 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

Yarım limonun suyu


Fındıklı Gül Tatlısı tarifi:Yumuşak kıvama getirilmiş margarin, ayçiçek yağı ve yogurdu bir kaba koyup

ortalama 20-25 dk kadar karıştıralım. Karışırma işleminden sonra üzerine un, irmik, kabartma tozu ve gıda boyasını ekleyelim.Hepsini karıştırıp ekmek hamuru kıvamına getirelim. Hamuru mutfak tezgahında açalım ve bir bardak yardımı ile

yuvarlak şekiller şeklinde keselim. Üç yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelicek şekilde yan yana yerleştirelim. Bir kere yuvarlayıp ortadan ikiye keserek ters çevirelim. Üç yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde ediyoruz. Ortalarına birer fındık yerleştirip 160 – 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp öncelikle soğumaya bırakalım. Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika kadar bekletip soğuk şerbeti üzerine döküp servis yapabilirsiniz.



Fındıklı Gül Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder