Bu sütlü tatlı tarifimizde, siz değerli okuyucalarımız için hazırladığımız tatlımızın ismi Kazandibi tatlısı. İki çeşit kazandibi vardır, birisi tavuk göğsü katılarak yapılır diğeri de katılmadan. Katılmadan yapılana aslında muhallebi kazandibi denmektedir. Size vereceğimiz bu tarifde ise tavuk göğsü kullanmadan yapılışı konusunda bilgiler vereceğiz. 6 Kişilik tarifmiz için hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi 40 dakika olmaktadır. Dilerseniz Malzemelerimizi vererek devam edelim kazandibi tatlısına.
Kazandibi Tatlısı Malzemeleri:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kazandibi Tatlısı Yapılışı:
- Bir tencere içerisinde öncelikle süt, pirinç unu, vanilya, nişasta ve şekeri karıştırıp pişirin
- Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika kadar mikserle çırpın
- Orta büyüklükte bir tepside tereyağını eritip pudra şekeri serpin
- Yağ ve şeker iyice kızarınca muhallebiden çok ince bir tabakyı üzerine aktarınız
- Tepsiyi ocak üzerinde çevirerek karamel rengi alıncaya kadar pişirin
- Tepsiyi bu işlemden sonra ocaktan alın ve kalan muhallebiyi tepsiye taşıyın
- Nemli mutfak havlusu ile üzerini kapayın ve soğumaya bırakın
- Bir gece mutlaka buzdolabında bekletelim
- Ertesi gün dolaptan aldığımız kazandibini tepsi içinde uzunlamasına kesip rulo şeklinde sararak servis tabağına alın
Tatlımızın tüm işlemi bu kadar sevgili okuyucular soğuk servis yaparak misafirlerinize, aileneze artık ikram edebilirsiniz
Kazandibi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder