29 Mart 2014 Cumartesi

Un Helvası

un-helvası

Helva kültürü Türkiye ve Orta doğu ülkelerinin genelinde olmakle birliklte, özellike bizim ülkemizde Un helvası, İrmik helvası yaygın olanıdır.Gelenk ve görenelerimzide her zaman yeri olan Un helvası doğumlarda, ölümlerde, askere gidişlerde ve hac dönüşlerinde genellike yapılır ve eşe dosta dağıtılır. Bu kısa biligiyide verdikten sonra 8-10 kişilk bir tarif için hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi 35 dakika olarak belirlenmiştir.


Malzeme Listesi:


  • 2 su bardağı Un

  • 2.5 su bardağı toz şeker

  • 2.5 su bardağı ılık süt

  • 250gr tereyağ

un-helvası-tarifi


Tereyağını eritip unu ilave edelim. Un hafif pembe oluncaya kadar kavuralım. Süt ile şekeri ayrı ayrı bir kapta karıştıralım. Una ekleyip kısık ateşte un sütü çekinceye kadar sürekli karıştırın. Kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirelim. Artık Un helvası hazır şekil verip servis tabağına dizebilir servis yapabilirsiniz.



Un Helvası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder