30 Mart 2014 Pazar

Keşkül

keşkül

Bu sütlü tatlı tarifimizin ismi Keşkül muhallebigillerden olan keşkül talısını sanırım sevmeyen yoktur yada denemeyen evlerinizde kolay bir şekilde yapmanız için sizlere tarifini veriyoruz. Ortalama hazırlama süresi 10 dakika, pişirme süresi 20 dakikadır. Vereceğimiz malzemeler ise 5 kişilik bir tarif içindir.


Malzeme Listesi:


  • 1 litre süt

  • 1.5 su bardağı toz şeker

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • Yarım su bardağı toz badem

  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

  • 1 yumurta sarısı

Servis İçin:


  • File badem

  • Toz Antep fıstığı

keskül-tarifi
Keşkül Yapılışı:

Süt, toz şeker, toz badem, nişasta ve yumurta sarısını tencerede karıştıra karıştıra pişirelim. kaynadıktan sonra ise hindistan cevizi ekleyerek yeniden karışıtalım. Piştiktan sonra servis kaplarımıza alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuma işlemide tamamlandıktan son üzerine toz Antep fıstığı ve file badem yardımıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Gördüğünüz gibi o çok sevdiğimiz Keşkül tatlısını artık sizlerde yapabiliyorsunuz.



Keşkül

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder