Ekmek Kadayıfı tarifini sizlere bugun vermeye çalışacağız en kolay şekilde evlerinizde bu tatlıyı nasıl yaparsaınız. Malzemeleri nelerdir bunlardan bahsedip yapabileceğiniz kolaylıkla sizlere sunacağız.
Ekmek kadayıfının Hazırlanma süresi ortalama 40 dakika, pişirme süresi ise 10 kişilik tarif için 35 dakika yeterli gelmektedir.
MALZEMELER: 2 çift ekmek kadayıfı, 6 su bardağı ılık su,
Şerbeti İçin: 4su bardağı su, 8 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşıgı limon suyu, 5 diş karanfildir. Üzerini süslemek için 250gr kaymak, iri çekilmiş fındık tatlımız için yeterli gelmektedir.
Ekmek Kadayıfı Yapılışı: Ekmek kadayıflarını büyük ve geniş bir tepsiye alalım. Pişirme sırasında kolay ev pratik şekilde ayrılması için birkaç yerinden kürdanlayalım.Ilık su ilve edip kadayıflar şişip kabarıncaya kadar 20-25 dakika bu şekilde bekletelim. Toz şekerin 1 bardak kadarını ayıralım. Geri kalan şekeri ve suyu tencerede kaynatalım. Karanfilleri ve limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Ayırdığımız şekerş tencerede karamelize edelim. Köpüklenmeye başlayan şerbetin yarısını ekleyelim ve iyice karıştıralım. Daha sonra kadayıfın suyunu süzelim temiz bir bezle üzerine bastırıp kalan suyuda iyice çektirelim. Hazırladığımız şerbeti ekmek kadayıfının üzerinde gezdirip kısık ateşte tepsiyi çevirerek ve ara sıra şerbeti üzerine dökerek kaynatalım.
Ekmek kadayıfı şerbeti çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfı, üzerine başka bir tepsi kapatıp ters çevirerek alın. Büyüklüğü kendinize göre ayırarak dilimleyip, kaymak ve fındık ilavesi ile servis ederek afiyetle misafirlerinize suna sunabilirsiniz.
Ekmek Kadayıfı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder