Künefe Tatlısı
Merhabalar.Künefe tatlısı bugün siz değerli okuyucularımız ile paylaşmak istediğimiz tarifimiz. Neredeyse tüm lokantalarda özellikle İskender yendikten sonra bizlere seçenekler arasında sunulan Künefe tatlısı 4 kişilik bir tarif için hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi 50 dakika olarak hesaplanmaktadır. Bu önemli bilgiyi sizlere verdikten sonra dilerseniz gerekli malzemeleri de sayarak yapışlına geçelim.
Künefe Tatlısı Malzemeleri
- 200gr tel kadayıf
- 250 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 300gr dil peyniri
Şerbeti:
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
Üzeri İçin:
- Vanilyalı dondurma
- Frenk üzümü
- Toz Antep fıstığı
- Nane yaprağı
Bu saydığımız malzemelerimiz hazır ise Künefe Tatlısı yapılışı geçelim.
Künefe Tatlısı Tarifi
Künefe tatlısı şerbeti için su, limon suyu ve toz şekeri tencerede kaynatalım sonrasında soğumaya bırakalım.
- Tereyağını tavada eritip, üzüm pekmeziyle karıştırıp tepsiye dökelim
- Kadayıflarımızı eritilmiş tereyağı ile karıştıralım
- Kadayıfın yarısını yerleştirelim ve elimizle iyice bastıralım
- üzerine dil peynirini eşit olacak şekilde yayalım
- Geriye kalan kadayıfımızı yeniden üzerlerine yayalım. Tekrar elimiz ile bastıralım
- 220 derece fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim
- Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra sıcak kadayıfın üzerine şerbeti dökelim
- Vanilyalı dondurma, Frenk üzümü, nane yaprağı ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servisimizi yapalım
Afiyet olsun…
Künefe Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder