21 Mart 2014 Cuma

Künefe Tatlısı Tarifi

künefe-tatlisi


Künefe Tatlısı


Merhabalar.Künefe tatlısı bugün siz değerli okuyucularımız ile paylaşmak istediğimiz tarifimiz. Neredeyse tüm lokantalarda özellikle İskender yendikten sonra bizlere seçenekler arasında sunulan Künefe tatlısı 4 kişilik bir tarif için hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi 50 dakika olarak hesaplanmaktadır. Bu önemli bilgiyi sizlere verdikten sonra dilerseniz gerekli malzemeleri de sayarak yapışlına geçelim.


künefe-tatlısı-tarifi


Künefe Tatlısı Malzemeleri


  • 200gr tel kadayıf

  • 250 gr tereyağı

  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

  • 300gr dil peyniri

Şerbeti:


  • 4 su bardağı toz şeker

  • 3 su bardağı su

  • 2 damla limon suyu

Üzeri İçin:


  • Vanilyalı dondurma

  • Frenk üzümü

  • Toz Antep fıstığı

  • Nane yaprağı

Bu saydığımız malzemelerimiz hazır ise Künefe Tatlısı yapılışı geçelim.


Künefe Tatlısı Tarifi


Künefe tatlısı şerbeti için su, limon suyu ve toz şekeri tencerede kaynatalım sonrasında soğumaya bırakalım.


  • Tereyağını tavada eritip, üzüm pekmeziyle karıştırıp tepsiye dökelim

  • Kadayıflarımızı eritilmiş tereyağı ile karıştıralım

  • Kadayıfın yarısını yerleştirelim ve elimizle iyice bastıralım

  • üzerine dil peynirini eşit olacak şekilde yayalım

  • Geriye kalan kadayıfımızı yeniden üzerlerine yayalım. Tekrar elimiz ile bastıralım

  • 220 derece fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim

  • Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra sıcak kadayıfın üzerine şerbeti dökelim

  • Vanilyalı dondurma, Frenk üzümü, nane yaprağı ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servisimizi yapalım

Afiyet olsun…



Künefe Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder