Kirazlı kek tarifmiz 6-8 kişilik olup hazırlama süresi 25 dakika, pişirme süresi 40 dakikadır.
Malzeme Listesi:
İç harcı için:
- 500gr kiraz
- 15gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı esmer toz şeker
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 kahve fincanı kuru üzüm
- 1 kahve fincanı rendelenmiş ceviz içi
Kek için:
- 30gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 40gr badem içi
Kekimiz için oda ısısında yumuşak duruma gelmiş tereyağı ve toz şekeri öncelikle çırpın. Ceviz, tarçın, badem içi, hindistan cevizi ve elenmiş unu ilave ederek topaklanacak şekle gelene kadar yoguralım ve bu oluşan hamuru 3 saat kadar buzdolabında bekletelim. İç harc için kirazların çekirdeklerini çıkaralım. Şeker, oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğu ve tarçını bir tavada karamelize duruma getirelim. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Hamurun dörtte üçünü yağlanmış fırın kalıbının içine yayalım. Üzerine kirazlı harcı ve kuru üzümleri pay edelim. Kalan hamuru kirazlı harcın üzerine dağıtalım. Ceviz içini serpiştirip önceden ısıtılmı 160 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Bu işlemide yaptıktan sonra artık Kirazlı kek hazır afiyetle yiyebilirsiniz.
Kirazlı Kek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder