23 Mart 2014 Pazar

Limonlu Parfe

limonlu-parfe-tarifleri


Limonlu Parfe


Hem göze hemde damağa hitap tatlımızın ismi, Limonlu Parfe vereceğimiz bu tarifimiz 6 kişilik bir tarif olacak ve hazırlama süresi 35 dakika, bekleme süresi 2 saat olarak uygulanacaktır.


limonlu-parfe


Limonlu Parfe Melzemeleri


  • 1 paket limonlu jöle

  • 2.5 çay bardağı sıcak su

  • 1 paket krem şanti

  • 1 su bardağı süt

  • 1 limonun suyu

  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

  • Frenk üzümü


  • Limonlu Parfe Yapımı


    Limonlu Parfe tatlımızın yapımına geçiyoruz.


  • Krem şantiyi süt ile çırpın

  • Toz jöleyi bir kaseye alarak üzerine sıcak suyu dökelim, eriyinciye kadar karıştıralım

  • Limonu yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Limonun suyunu sıkalım

  • Geniş bir kasede jöle, kremşanti, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu iyice karıştıralım

  • Kalıbı ıslatıp limonlu karışımı dökün ve bu oluşan karışımıda derin dondurucuda en az 3 saat bekletin

  • Sürenin sonunda katılaşan parfenin kalıbını servis tabağına ters çevirin ve üzerini Frenk üzümü ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

  • Afiyet olsun…


Limonlu Parfe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder