Limonlu Parfe
Hem göze hemde damağa hitap tatlımızın ismi, Limonlu Parfe vereceğimiz bu tarifimiz 6 kişilik bir tarif olacak ve hazırlama süresi 35 dakika, bekleme süresi 2 saat olarak uygulanacaktır.
Limonlu Parfe Melzemeleri
- 1 paket limonlu jöle
- 2.5 çay bardağı sıcak su
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 limonun suyu
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- Frenk üzümü
Limonlu Parfe Yapımı
Limonlu Parfe tatlımızın yapımına geçiyoruz.
- Krem şantiyi süt ile çırpın
- Toz jöleyi bir kaseye alarak üzerine sıcak suyu dökelim, eriyinciye kadar karıştıralım
- Limonu yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Limonun suyunu sıkalım
- Geniş bir kasede jöle, kremşanti, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu iyice karıştıralım
- Kalıbı ıslatıp limonlu karışımı dökün ve bu oluşan karışımıda derin dondurucuda en az 3 saat bekletin
- Sürenin sonunda katılaşan parfenin kalıbını servis tabağına ters çevirin ve üzerini Frenk üzümü ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun…
Limonlu Parfe
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder