İrmik Helvası
Bugun sizlere İrmik Helvası nasıl yapılır, malzemeler nelerdir ve ortalama yapılış süresi hakkında detayları ve tarifi vermeye çalışacağız. İrmik helvası için 6 kişilik bir tarif hazırlama süresi 15 dakika, ortalama pişirme süresi 30 dakikadır.
İrmik helvası Malzemeleri
500gr İrmik, 1 çay bardağı dolmalık fıstık, 300gr tereyağı, 3.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı süt, 2 su bardağı su ve üzeri için Tarçına ihtiyacımız var.
İrmik helvası yapılışı
İrmik helvası‘na ilk başlıyacağımız noktada ise Süt, su ve toz şekeri bir tencereye alıp ısıtıcağız. Bir başka tencerede tereyağını eriticeğiz ve İrmik ile fıstığı ilave ediceğiz. İrmik ve fıstığın rengi hafif koyulaşıncaya kadar 25-30 dakika kadar ağır bir ateşte karıştırarak kavuruyoruz. Sütli karışımı kavurduğumuz irmiğe ilave ediyoruz. İyice karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.Bir köşesinden hava alacak şekilde tancerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz sonrasında üzerine tarçın serpip servis yapabilirsiniz.
İrmik Helvası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder