Eminimki hepimiz Tulumba tatlısı çok seviyoruz. Peki bu güzel ve tarihi tatlımızı evlerimizde yapmak istemezmiyiz. Cevaplar duyar gibi oluyorum hepimiz sanırım evet diyoruz ozaman yavaş yavaş işe koyulalım hadi sevgili okurlar. 8 kişilik bir tarif vereceğiz ve tulumba tatlısı tarifmizi buna göre vereceğiz, hazırlama süresi 20 dakika, hazırlanışı 20 dakikadır.
Malzeme Listesi:
- 4 Yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 kahve fincanı su
- 5 kahve fincanı un
- 1 tutam tuz
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 500gr toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Kızartmak için Ayçiçek yağı
Tulumba tatlısı için bu saydığımız malzemelerimiz eğer hazırsa yapılışına buyrun geçelim sayın okuyucalarımız.
Tulumba Tatlısı Yapılışı:
- Şerbet için gerekli malzemeyi öncelikle bir tencereye alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım
- Tereyağ ve suyu tencereye alın
- Su kaynayınca az az un ilave edelim
- Karıştırarak bu şekilde 5-6dk pişirelim
- Ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım
- Yumurtaları ve tuzu hazırlaığımız karışıma yedirip elimizle yoğuralım
- Hamuru krema sıkma torbasına dolduralım
- ayçiçek yağını ısıtın
- Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağın içine sıkın ve sallayarak kızartın
- Kızaran tulumba tatlısı tanelerini soğuk şerbetin içine atın
- 10 dakika bekletip servis tabağına alıp servis yapın
Afiyet olsun…
Tulumba Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder