30 Mart 2014 Pazar

Ayva Tatlısı

ayva_tatlisi-tarifi


Ayva tatlısı için vereceğimiz tarif 4 kişilk olmakla birlikte hazırlanma süresi 40 dakika, pişirme süresi 60 dakikadır.


Malzeme Listesi:


  • 2 ayva

  • 2 su bardağı su

  • 1.5 su bardağı toz şeker

  • Ayva çekirdekleri

  • 5 tane karanfil

  • Üzeri için:


  • Kaymak

  • Antep fıstığı

  • Ayva Tatlısı Yapılışı:


    Ayvalarımızı soyduktan sonra ortadan ikiye keselim. Çekirdeklerini çıakralım ve ayıralım. Ayvalarımızı kararması için limonlu suda bekletelim. Ayvaları tenceremizi yerlesşitrdikten sonra su, toz şeker, ayva çekirdekleri ve karanfilleri ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatarak orta derece bir ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ayvalar yumuşayınca ısıya dayanıklı bir fırın kabına alarak 180 derece fırında 10 dakikak kadar pişirelim. Tenceremizde geriye kalan şerbeti ayıralım. Fırından çıkardıktan sonra üzerine şerbeti gezdirerek dökelim. Kaymek ve Antep fıstığı ile de süsledikten sonra Ayva tatlısı artık hazır durumdadır.


    Afiyet olsun…



    Ayva Tatlısı

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder