20 Mart 2014 Perşembe

Lor Tatlısı

Lor_tatlisi1


Lor tatlısı tarifi


Tatlımızın hazırlanma süresi 6 kişilik tarif için 25 dakika, pişirme süresi 35 dakikadır. Lor tatlısı yapılışı son derece basit ve kolay olduğu gibi evimizde rahatlı bulabileceğimiz malzemeleri ile yapılmasıdır. Hazır isek yapılışına geçelim; Öncelikle lor peynirini tel bir süzgeçten geçirelim. Üzerine daha sonra yumurtaları kıralım. Toz şeker, un, pirinç unu ve kabartma tozunu ilave edelim. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip iyice yoğuralım. Fırın tepsimizin içini iyice ayçiçek yağı sürelim. karşımı krema sıkma torbasına doldurup yuvarlak şekiller vericek tarzda sıkalım. Şerbeti için, tencereye toz şeker, su ve sadece 1 dilim limon ilave edip kaynatalım bu işlem tamamlandıktan sonra Ilıması için bırakalım. Önceden ısıtılmış 175 derece fırınımızda tatlıları pişirelim. Fırından çıkarıp ılıması için bıraktığımız şerbeti sıcak lor tatlısının üzerine dökelim. şerbeti iyice çektiğine emin olduğumuzda üzerine toz antep fıstığı serperek servis yapabiliriz.


Lor tatlısı Malzemeleri


  • 500gr tuzsuz lor peyniri

  • 4 yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı un

  • 1 su bardağı pirinç unu

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

  • Toz antep fıstığı (üzeri için)

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker

  • 4 su bardağı su

  • 1 dilim limon

Lor tatlısı yapılışı


Lor tatlısı yapılışı gödüğünüz gibi bu kadar basit ve kolaydır sizlerde evlerinizde saydığımız malzemeleri ve tarifi harfi harfine uyguladığınızda bu güzel ve hoş görüntü sergileyen tatlıyı kolaylık yaparak sofralarınızı renklendireceksiniz.Şimdiden herkeze kolay gelsin.


Afiyet olsun…



Lor Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder