23 Mart 2014 Pazar

Revani

revani


Revani Tatlısı


Bu tarifimizde Revani Tatlısı yapılışını sizlere anlatacağız . Şuanda sizlere vereceğimiz tarif 8 kişilik olmakla birlikte; hazırlama süresi 15 dakika, pişirme süresi 20 dakikaya takabül etmektedir. Revani tatlısı bir çok kişi tarafından çok sevilmekte ve tercih edilmektedir. Bizlerde gelen istekleri dikkate alarak bu tarifi siz değerli okuyucularımız için sunmaktayız.


revani-tatlisi


Revani Tatlısı Malzemeleri


  • 4 yumurta

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

  • 2 su bardağı un

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı irmik

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için:


  • 5 su bardağı su

  • 4 su bardağıtoz şeker

  • Yarım limonun suyu

Üzeri için:


  • Toz Antep fıstğı

  • Hindistancevizi

Revani Tatlısı Yapılışı


Revani Tatlısı tarifi için yapılması gereken tümişlemler sıra ise şöyledir


  • Toz şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlıyoruz.

  • Yumurtalar ile birlikte toz şekeri iyice çırpıyoruz

  • Yoğurt, ayçiçek yağı, irmik ve unu ilave edin

  • En son kabartma tozu ve limon kabuğunuda ekleyip karıştırın

  • Fırın tepsisini güzelce yağlayın ve hamuru tepsiye koyalım

  • 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirelim

  • pişirme işlemide bittiktan sonra dilimleyip servis tabaklarına alalım

  • üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serpeleyerek servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun…



Revani

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder