Bir önceki tarifimiz olan kalburabastı tatlısından sonra sıradaki tatlımızın adı Antep fıstıklı keşkül. Muhteşem Antep fıstığı ve sütün bir araya geldiği tarifmiz 6 kişilik olup hazırlama süresi 10 dakika, pişirme süresi ise 30 dakikadır.
Malzeme Listesi:
Antep Fıstıklı Keşkül Yapılışı:
Bir tencere içinde Antep fıstığına yarım çay bardağı sütü ekleyip karışıtıralım. Su, un, yumurta, yumurta sarısı ve şekerimizi ekleyerek orta kıvam bir ateşte kaynatalım. Pirinç ununu 1 yemek kaşığı su ile karışıtırp tenceremize ekleyelim. Keşkül koyulaşana kadar pişirelim. Pişirme işlemini hallettikten sonra kaselerimize paylaştırıp soğumaya bırakalım. Üzerine Antep fıstığı ve fındık ile süsleyip artık Antep fıstıklı keşkülümüzü servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Antep Fıstıklı Keşkül
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder