28 Nisan 2014 Pazartesi

Antep Fıstıklı Keşkül

Antep fıstıklı keşkül Antep fıstıklı keşkül


Bir önceki tarifimiz olan kalburabastı tatlısından sonra sıradaki tatlımızın adı Antep fıstıklı keşkül. Muhteşem Antep fıstığı ve sütün bir araya geldiği tarifmiz 6 kişilik olup hazırlama süresi 10 dakika, pişirme süresi ise 30 dakikadır.


Malzeme Listesi:


  • 1 litre süt

  • 2 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 yumurta

  • 1 yumurta sarısı

  • 10 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı pirinç unu

  • 1 yemek kaşığı su

  • İri kıyılmış Antep fıstığı(Arzu ettiğiniz kadar)

  • 15-20 adet fındık

  • Antep fıstıklı keşkül tarifi Antep fıstıklı keşkül tarifi


    Antep Fıstıklı Keşkül Yapılışı:


    Bir tencere içinde Antep fıstığına yarım çay bardağı sütü ekleyip karışıtıralım. Su, un, yumurta, yumurta sarısı ve şekerimizi ekleyerek orta kıvam bir ateşte kaynatalım. Pirinç ununu 1 yemek kaşığı su ile karışıtırp tenceremize ekleyelim. Keşkül koyulaşana kadar pişirelim. Pişirme işlemini hallettikten sonra kaselerimize paylaştırıp soğumaya bırakalım. Üzerine Antep fıstığı ve fındık ile süsleyip artık Antep fıstıklı keşkülümüzü servis edebilirsiniz.


    Afiyet olsun…



    Antep Fıstıklı Keşkül

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder