Kalburabastı tatlısı tarifimiz 6 kişilik olup hazırlama süresi 35 dakika, pişirme süresi ise 45 dakikadır.
Malzeme Listesi:
- 250 gr margarin
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/4 limonun suyu
Kalburabastı tatlımıza ilk olarak su ve şekerimizi kaynatarak başlıyoruz, kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ediyoruz. Tenceremizi ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Yumuşatılmış olan maragrin, yoğurt, yumurta ve vanilyamızı iyice bir kab içinde karıştıralım. Unumuzu ve kabartma tozumuzu iyi bir şekilde harmanladıktan sonra azar azar ekleyerek yoğuralım. Gerekirse un ekleyebilirsiniz. Hamurdan parçalar kopararak resimde gördüğünüz gibi elips şeklinde yuvarlayalım. Üzerine kevgiri bastırıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirmeye bırakalım. Fırından çıkardığımızda soğuk olan şerbetimizi üzerlerine dökelim ve 40 – 45 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz Kalburabastı tatlısı artık hazır.
Afiyet olsun…
Kalburabastı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder