Mozaik pasta tarifimiz 8 kişilik olup hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi 15 dakikadır.
Malzeme Listesi :
- 100gr terayağı
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1.5 çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 350gr pötibör bisküvi
Üzeri için:
- 150gr bitter çikolata
- 1 çay bardağı krema
- İri dövülmüş Antep fıstığı
Mozaik pasta yapılışı:
Öncelikle tereyağımızı eriterek başlangıç yapıyoruz. Kakao, süt, şeker ekleyerek karıştıralım. Bisküvileri küçük paraçalara ayırarak karışıma ilave edelim ve iyice harman edelim. Kek kalıbımıza karışımımızı aktarıp bastıralım ve buzdolabımızın derin dondurucu kısmında3 saat olmak şartıyla bekletelim. Kremamızı kaynamadan ısıtalım. Çikolatalarımızı minik parçalara ayırıp içine atalım ve eriyinceye kadar karıştıralım. Mozaik pastasını kalıptan çıkaralım. Çikolata sosunu üzerine dökelim. Antep fıstığını kenarlara ve üzerine serpiştirelim. Soğuyuncada servis yapalım….
Afiyet olsun…
Mozaik Pasta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder