13 Nisan 2014 Pazar

Şekerpare

Şekerpare Şekerpare


Şekrpare tatlısı herkez tarafında çok sevilen ve hatta Türkiye’de en çok tüketilen 3 tatlıdan bir tanesidir. Tarifimiz 8 kişilik olup hazırlama süresi 35 dakika, pişirme süresi 30 dakikadır.


Malzemeler


  • 250gr tereyağı

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 5 yemek kaşığı irmik

  • 2 yumurta

  • 4 su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • 1 kase bütün fındık içi(tercihen)

Şerbeti için


  • 3 su bardağı toz şeker

  • 4 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

  • Üzeri için


  • Hindistan cevizi

  • Antep fıstığı

  • Şekerpare tatlısı Şekerpare tatlısı


    Şekerpare tatlısı yapılışı

    Öncelikle sayın okuyucularım bir kabın içerisinde kabartma tozu, pudra şekeri, irmik, bir tutam tuz ve vanilyamızı güzel bir şekilde yoğuralım harmanlıyalım. Ortasını tıpkı bir havuz edası ile açalım tereyağı ve yumurtaları ekliyelim. Ufak ve yavaş bir şekilde un ilave edelim pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştıralım. Oluşan hamurumuzdan bir ceviz tanesinden az daha büyük olucak şekilde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayalım. Üst kısmını hafif düzleyelim ortalarına birer fındık içi koyalım ve yağlanmış fırın tepsimize dizelim. 180 derece fırınımızda 30 dakika pişirelim. Şerbeti içinse şeker ve suyu şeker iyice eriyecek konuma gelene kadar kaynatalım. Bu kaynamadan sonra limon suyunu ekliyelim ve yeniden birkaç dakika daha kaynatalım ve ocaktan alıp ılımaya bırakalım. Şekerpareleri fırından alarak 2 dakika kadar bekliyelim sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdire gezdire dökelim. Tepsinin üzerini kapatıp şerbetin çekmesi için soğumaya bırakalım ve sonrasında servis yapabiliriz..

    Afiyet olsun ~



    Şekerpare

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder