7 Nisan 2014 Pazartesi

Fıstıklı Katmer

Fıstıklı Katmer Fıstıklı Katmer


Fıstıklı Katmer tatlımız 6 kişilk olup hazırlama süresi 25 dakika, pişirme süresi 15 dakikadır.


Malzeme Listesi:


    • 2 su bardağı un

    • 1 su bardağı ayçiçek yağı

    • 3/4 su bardağı ince çekilme Antep fıstığı

Üzeri için:


  • Kaymak

  • Yaban mersini

  • Frenk Üzümü

  • İri çekilmiş Antep fıstığı

  • Fıstıklı katmer tarifi Fıstıklı katmer tarifi


    Fıstıklı Katmer Yapılışı:


    Bir kabın içerisinde su, tuz ve unu iyi bir şekilde yoğurarak başlıyalım. Yoğurma işleminden sonra hamurumuzu yarım saat dinlendirelim. Hamurumuzu oklava yardımı ile incecik yufla büyüklüğünde açalım. Ayçiçek yağı ile bolca yağlıyalım. Üzerine Antep fıstığı serpelim. İkiye katlıyalım yufkamızı. Kare şeklinde keserek tavada her iki tarafınıda iyi bir şekilde kızartalım. Kaymak, yabanmersini, frenk üzümü ve iri çekilmiş antep fıstığı yardımı ile süsleyerek fıstıklı katmerimizi servis yapabilirsiniz…

    Afiyet olsun…



    Fıstıklı Katmer

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder