Ramazanların vazgeçilmez tatlısı Güllaç bu tarifmizde sizlere sunacağımız tarif hem hafifliği hemde kolay yapılışından dolayı özellikle tercih edilir. 6 Kişilik tarifimiz için hazırlama süresi 60 dakikadır.
Malzeme Listesi:
- 300gr Güllaç yaprağı
- 25gr toz şeker
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı gül suyu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Nar tanesi
- Ceviz içi
- Antep fıstığı
Güllaç yapılışı:
Sütümüzü iyice kaynatalım, ılıdığında toz şeker ve gül suyunu ekliyelim. Bir güllaç yaprağını parlak olucak kısmını üste gelicek şekilde tepsimize serelim ve üzerine bir kepçe ılık sütü gezdirelim. Diğer yaprağıda aynı şekilde serelim ve aynı şekilde sütü ile işlemi yapın. Bu işlemi elimizdeki yaprakların yarısı bitenedek tekrarlıyalım. Üzerine dövülmüş ceviz serpelim. Kalan yapraklarımızı aynı işlemi uygulayarak üst üste yerleştirelim. Tepsiyi buzdolabına alarak 1,5-2 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Üzerine nar taneleri, dövülmüş ceviz veya isteğinize göreAntep fıstığıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz…..
Afiyet olsun…
Güllaç
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder