2 Nisan 2014 Çarşamba

Kadayıf Dolması

kadayıf Dolması kadayıf Dolması


Kadayıf Dolması tarifimiz 6 kişilik olup hazırlama süresi 35 dakika, pişirme süresi 20 dakikadır. Malzemelerimiz ise aşağıdaki gibidir.


Malzemeler


  • 250gr taze tel kadayıf

  • 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

  • 1 çay kaşığı toz şeker

  • 6 yumurta

Şerbeti İçin


  • 3 su bardağı toz şeker

  • 2 su bardağı su

  • yarım limonun yarısının suyu

  • Ayçiçek yağı(kızartmak için)

Kadayıf tatlısı tarifi Kadayıf tatlısı tarifi


Kadayıf Dolması Yapılışı

Şerbet için gerekli malzemeleri kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Cevizlerin içlerine1 çay kaşığı toz şeker ilave edeip havanda dövelim. Bir miktar kadayıfı alarak mutfak tezgahımızın üzerinde elimizle düzeltelim ve yayalım. Ortasına bir yemek kaşığı ceviz alıp dolma sarıyormuş saralım. Bir kapta yumurtaları çrpalım. Kadayıf dolmasını elimizle çevirelim yumurtaya buluyalım ve bir tabağa dizelim. Derin bir tavada ayçiçek yağını ısıtalım. Yumurtaya buladığımız kadayıfları kızgın yağda sürekli çevirmek suretiyle kızartın. Kızartma işlemi bittiğinde kadayıf dolmasını tavadan alıp şerbete batıralım. 2-3 dakika bekledikten sonra artık servise hazır tatlımız.



Kadayıf Dolması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder