23 Nisan 2014 Çarşamba

Kayısılı Kek

Kayısılı kek Kayısılı kek


Kayısılı kek tarifimiz 6 kişilik olup hazırlam süresi 25 dakika, pişirme süresi ise 50 dakikadır.


Malzeme Listesi:


  • 2 adet yumurta

  • 1 su bardağı süt

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 su bardağı un

  • 500 gr kayısı

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 50 gr tereyağı

  • 1 paket vanilya

  • Kayısılı kek tarifi Kayısılı kek tarifi


    Kayısılı kek tarifimize başlarken öncelikle süt, şeker ve yumurtayı karıştıralım. Ayçiçekj yağı, kabartma tozu ve unu ilave edip iyice yoğuralım. Kayısı, toz şeker, tereyağı ve vanilyamızı bir tencere içinde katılaşmaya başlayana kadar pişirelim. Kullanacağımız kalıba yağlı kağıdımızı serelim ve kayısıları dizelim. Üzerine hamurumuzu dökelim. 170 derece fırında 40 dakika pişirelim. Bu işlemden sonra Kayısılı kekimizi servis edebiliriz.


    Afiyet olsun…



    Kayısılı Kek

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder