Krem Karamel tarifimiz 6kişilik olup hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi 40 dakika olarak belirlenmiştir. Çucuklarınızın özellikle şeklen ve damak tadı olarak çok beğenecekleri bu tatlımızı özellikle tavsiye ediyoruz.
Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta
- 1 paket vanilya
- 500ml süt
Krem Karamel Tarifi
Bir tavaya yarım su bardağı şekeri alarak kısık ateşte karıştırmadan eritelim. Karamel halini aldığında ateşten alarak kaselere paylaştıralım. Yumurtalae ve kalan şekeri ve vanilyayı bir başka kasede mikser yardımıyla çırpalım. Ilık sütümüzü azar azar karışıma ekliyelim çırpalım. Tabanlarına karamel döktüğümüz kaselere karışımımızı paylaştıralım.kaselerimizi fırın tepsisine yerleştirelim ve tepsimizin yarısına kadar su dolduralım. 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım. Oda ısısına geldiğinde buzdolabına alalım. Yaklaşık 3 saat kadar bekledikten sonra kaselerimizi tabaklara ters çevirerek krem karamelizi servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Krem Karamel
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder