Çerkez tatlısı 6 kişilik bir tarif oup malzemelerimiz bu kişi sayısına göre verilmektedir. Tatlımızın hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi 15 dakikadır.
Malzeme Listesi:
- 500gr un
- 10 yumurta sarısı
- 1 yumurta akı
- 15gr yaş maya
- 200gr tereyağı
- 200gr ceviz içi
- 10gr toz tarçın
- 700gr toz şeker
- 300ml su
- Ayçiçek yağı
Kızartmak için:
Çerkez Tatlısı Yapılışı:
Su ve toz şekeri birlikte çırparak şerbet yapalım ve soğumaya bırakalım. Mikserle un, maya, tereyağı ve yumurtaları hamur kıvamına getirene kadar çırpalım. Hamuzurumuzu merdane ile açarak içersine ceviz içi, yumurta ve tarçını karıştırarak yayın. Hamurumuzdan ince şeritler yapalım ve bu şeritlerimizi 1 saat derin dondurucuda bekletelim. Yeterince bekletdikden sonra küp şeklinde keserek, ayçiçek yağını kızdırarak hamurları kızartın. Kızarmış hamurlarıönceden hazırlamış olduğumuz şurubun içine atarakbekletin. Şurubu iyice çektikten sonra Çerkez tatlısını servis yapabilirsiniz…
Afiyet olsun…
Çerkez Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder