4 Nisan 2014 Cuma

Kakuleli Puding

Kakuleli Puding Kakuleli Puding


Özellikle ramazan aylarında iftar sonralarında müthiş giden hafif bir tatlıdır Kakuleli Puding. Tarifimiz 4-6 kişil olup Hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi 25 dakikadır.


Malzeme Listesi:


  • 100gr pirinç unu

  • 25gr toz badem

  • 4 kakule tohumu

  • 900ml süt

  • 75gr toz şeker

  • 15ml gül suyu

  • 15gr antep fıstığı

  • 2-3 gül yaprağı

Kakuleli Puding Tarifi Kakuleli Puding Tarifi


Kakuleli puding yapılışı:


Bir tencereye pirinç unu, badem ve kakuleyi alalım. 2.5 su bardağı sütü ilave edip orta kıvam bir ateşte sürekli karıştırmak koşulu ile pişirin. Sütün kalanını ilave edin. Hafif muhallebi kıvamına gelinceye kadar 10-12 dakika daha pişirin. Şeker ve gül suyu ekleyip karıştıralım ve 2 dakika daha pişirelim sonrasında kaselere bölüştürelim. Üzerlerine Antep fıstıgı yada badem serperek gül yaprakları ile dilerseniz göze daha hoş gelicek şekilde süsleyebilirsiniz. Artık Kakuleli Pudingimiz hazır servis yapabilirsiniz….

Afiyet olsun…



Kakuleli Puding

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder