Ayva peltesi tarifimiz 8 kişilik olup hazırlama süresi 25 dakika, pişirme süresi 20 dakikadır.
Malzeme Listesi:
- 1kğ ayva
- 1.5 su bardağı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı hindistancevizi
- 7-8 Antep fıstığı
Ayva Peltesi Yapılışı:
Öncelikle Ayvaların kabuklarını soylaım ve çekirdeklerii çıkaralım, ince ince dilimleyelim. Çekirdeklerini ayrı bir kabın içine alarak tutalım. Ayvaları bir tencereye alarak üzerine 2 parmak geçicek kadar suyu ilave edelim. Çekirdeklerini bir tülbente sararak bağlıyalım ve tencereye ekliyelim. Daha sonra tenceremizin kapağını kapatarak or ta dereceli bir ısıda ayvalar yumuşamaya başlayıncaya kadar 15-20 dakika ortalama pişirelim. Sonrasında tenceremizi ocaktan alalım, tülbenti çıkarıp karışımımızı blenderdan geçirelim. Şeker ve limon suyunu ilave edip suyu iyice çekene kadar karıştırmak suretiyle pişirelim. Ayva peltesini tepsiye dökelim oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabında birkaç gün bekletelim. Peltenin üzerine hindistancevizi ve antep fıstığı serpiştirelim ve dilimleyip soğuk olarak servis yapalım
Afiyet olsun…
Ayva Peltesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder