Antep fıstıklı keşkül tatlısını verdikten sonra sırada Türk kültürüne hitap eden birçok kişi tarafından çok sevilen Sütlü kadayıf tatlısı var sırada. Tarifimizdeki vereceğimiz malzeme listesi6 kişilik olup hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi 35 dakikadır. Sütlü kadayıf için malzeme listesi aşağıdaki gibidir.
Malzeme Listesi:
- 500 gr tel kadayıf
- 1 su bardağı eritlimiş tereyağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
Üzeri için:
- İri çekilmiş ceviz içi
Sütlü Kadayıf Yapılışı:
Sütlü kadayıf tatlısına önce başlarken öncelikle bir tencere içinde süt ve şekeri orta kıvam ateşte kaynatıyoruz ve sonrasında soğumaya bırakıyoruz. Eritilmiş tereyağını 2/3′lük kısmını kadayıfın üzerin dökerek elinizle didikleyerek karıştırın. Yağlamış olduğumuz fırın kabına bastırarak kadayıfımızı yayıyoruz. Üzerine ceviz içini yayıp kalan kadayıfıda ilave ediyoruz. Kalan yağımızıda üzerlerine gezdirip 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Pişirme işleminden sonra ise fırından çıkaralımsoğuyan şerbeti üzerinde gezdirerek dökelim. Daha sonrada iri çekilmiş ceviz içi serperek Sütlü kadayıf tatlımızı servis edebiliriz.
Sütlü Kadayıf
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder