28 Nisan 2014 Pazartesi

Laz Böreği

Laz böreği tatlısı Laz böreği tatlısı


Laz böreği tatlısı evet yanlış duymadınız isminde börek kelimesi geçtiğine bakmayın aslında bu tarifimiz bir tatlı tarifi olacak. Laz böreği tarifimiz 8 kişilik olup hazırlama süresi 30 dakika, pişirme süresi 55 dakikadır.


Malzeme Listesi:


  • 14 Baklavalık yufka

  • 150 gr tereyağı

  • 4 yumurta sarısı

  • 7 su bardağı süt

  • 1.5 su bardağı toz şeker

  • 4 yemek kaşığı nişasta

  • 4 yemek kaşığı pirinç unu

  • tuz ve karabiber

  • Şerbeti için:


  • 1.5 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı su

  • Laz boreği tarifi Laz boreği tarifi


    Laz Böreği Yapılışı:


    Öncelikle muhallebimizi hazırlıyacağız sevgili okurlar bunun için sütümüzü tencereye alalım ve toz şekeri ilave edip ısıtalım. Şerbetimiz için toz şeker ve ve suyu bir başka tencerede kaynatalım. Tereyağımızı eriterek, yufkaların yarısını tepsiye her katını yağlamak sureti ile dizelim. Bir kabın içinde yumurta sarıları, nişastamızı, pirinç unumuzu ve birer tutam tuz ve karabiberi iyice iyice karıştıralım ve süte ekleyelim. Muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirelim ve sonrasında ocaktan alalım. 10-12 dakika bekledikten sonra yufkaların üzerine dökelim. Bu işlemden sonra diğer kalan yufkalarımızda yağlayıp aynı şekilde dizelim. Üzerlerine kalan yağı dökelim ve iri olacak kareler şeklinde keselim. 180 derece ısıya ulaşmış fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Soğumuş şerbetimizide üzerine döktükten sonr artık Laz böreği tatlımız servise hazırdır.


    Afiyet olsun…



    Laz Böreği

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder