3 Nisan 2014 Perşembe

Osmanlı Usulu Safranlı Zerde

Zerde Tatlısı
Osmanlı Usulü safranlı Zerde Tatlısı tarifimiz 6 kişilk olup hazırlama süresi 25 dakika, pişirme süresi 40 dakikadır. Zerde Malzemelerimiz ile devam edelim tatlımıza.


Malzeme Listesi:


  • 1 litre su

  • 100 gr pirinç

  • 200gr toz şeker

  • 1gr tel safran

  • 100ml gül suyu

  • 40gr mısır nişastası

Süslemek için:


  • Nar

  • 10gr Kuru üzüm

  • 110gr dolmalık beyaz fıstık

Zerde Tarifi Zerde Tarifi


Osmanlı Usulü Safranlı Zerde Yapılışı:


Ayıklanmış pirinci birkaç kez iyice yıkayarak başlıyalım sonrasında tencereye alalım ve üzerini hafif geçicek kadar su ekleyerek 20 dakika kadar haşlıyalım. Safranı 15 dakika sda bekletelim ve kaşıkla iyice ezip rengini çıkaralım. Ayrıca bir tencere içinde 1 litere su ile toz şekeri ve safrabı kaynatalım daha sonra üzerine gül suyu ve nişastayı ekleyip karıştıralım. Zerde koyulaşınca ocaktan alarak kaselerimize pay edelim ve soğumaya bırakalım. Üzerini siyah kuru üzüm , fıstık ve nar ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz…

Afiyet olsun…



Osmanlı Usulu Safranlı Zerde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder