İrmik tatlısı tarifmiz 6 kişilik olup hazırlama süresi 15 dakika, pişirme süresi 15 dakikadır. İrmik tatlısı bir çok kültürde var olmaktadır ama daha çok bizim ülkemizde yaygındır. En önemli unsuru ise yapılışı sırasında kısık ateşte karıştırılmasıdır. Süreyi aceleye getirip ateşin altını kesinlikle açmayınız yoksa mümkün değil kıvamı tutturamazsınız.
Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Bitter çikolata
- Beyaz çikolata
Sos için
- 100ml krema
- 100gr bitter çikolata
İrmik Tatlısı Tarifi
Orta bir ateşte süt, irmik, toz şeker, hindistan cevizi, ve vanilyayı sürekli karıştırmak suretiyle pişirelim. Kaynama başladığında ocağımızın altını kapatıp servis yapağacağımız su ile hafif ıslatılmış kalıba aktararak buzdolabına kaldıralım. Sos için kremayı ısıtalım, içine minik doğranmış bitter çikolatayı ilave ederek eriyinceye kadar karıştıralım. Dolapta soğuttuğumuz İrmik tatlısını servis tabağına alarak sosu üzerine dökelim. Rendelenmiş çikolata parçacıklarıyla süsleyerek servis yapın..
Afiyet Olsun..
İrmik Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder