16 Nisan 2014 Çarşamba

Pandispanya

Pandispanya Pandispanya


Pandispanya tarifimiz 6 kişilik olup hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi 25 dakikadır.


Malzeme Listesi:


  • 6 yumurta

  • 7 yemek kaşığı un

  • 7 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • Pandispanya tarifi Pandispanya tarifi


    Pandispanya Yapılışı:


    Toz şeker ve yumruta aklarını iyice bir kabın içinde öncelikle çırpıyoruz. Yumurta sarıları teker teker ekliyoruz. Kabartma tozu ve unu harmanlayıp ekleyerek karışıma ilave edelim. Hamurumuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktaralım. 185 derece fırında pişirmeye verelim. Fırından çıkardığımız kekin kağıtlı kısmı yukarıda kalıcak pozisyonda temiz bir mutfak bezine ters çevirelim ve rulo yaparak soğumaya bırakalım. Soğuma işlemi tamaladığında dilediğiniz gibi Pandispanyanızı servis edebilirsiniz artık.


    Afiyet olsun…



    Pandispanya

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder