Armut talısı tarifmiz 4 kişilik olup hazırlama süresi 15 dakika, pişirme süresi 30 dakikakdır. Zevkle hem yapıcak hemde yiyecek olduğunuz armut tatlısı sizlere değişik ve ilginç bir tecrübe katıcağını düşünüyoruz.
Malzeme Listesi:
- 2 armut
- 1 su bardağı su
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 15gr tereyağı
Üzeri için:
- Vanilyalı dondurma
- Karamel sosu
- İnce kıyılmış badem
Armut tatlısı yapılışı:
saplarını kopartmadan armutları soyalım öncelikle ve uzunlamasına ortadan ikiye bölelim. Çekirdeklerini bir çay kaşığı yardımı ile çıkaralım. Armutlarımızı tencereye dizelim üzerine su ve şekeri katarak orta ateşte armutlar yumuşak bir kıvama gelinceye kadar pişirelim. Pişen armutlarımızıısıya dayanıklı bir kaba dizelim. Kenarı ve üzerine küçük küçük parçacıklara ayrılmış tereyağlarını yerleştirelim 190 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlımızı servis tabağına alıyoruz ve üzerlerine birer top vanilyalı dondurma yerleştiriyoruz. karamle sosve kıyılmış badem serpiştirerek artık Armut tatlısını servis yapabilirsiniz….
Afiyet olsun…
Armut Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder