Halka tatlısı tarifmiz 4 kişilk olup hazırlama süresi 30 dakika, pişirme süresi 25 dakikadır.Malzeme listesi ile tarifmize devam edelim.
Malzeme Listesi:
- 120ml süt
- 50gr margarin
- yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- tuz
Şerbeti için:
- 100gr toz şeker
- 1 su bardağı su
- yarım limonun suyu
- ayçiçek yağı ( kızartmak için)
Halka tatlısı yapılışı:
Bir tencere içerisinde süt, tuz, margarin ve şekeri kaynatalım öncelikle. Unu ekleyelim ve karıştıra karıştıra pişirmeye devam edelim. Hamur toparlanmaya başlayınca ocaktan artık alalım. Hafif soğumaya başlayınca yumurtaları teker teker ekleyip yedirelim. Hamuru sıkma torbamıza doldurup buzdolabında yarım saat kadar dinlendirerek bekletelim. Yağlı kağıdımızı küçük kareler oluşturacak şekilde keselim. kesim işleminden sonrada margarin ile yağalayalım. Buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin. Yağlı kağıtların üzerine gelicek şekilde hamuru yuvarlak şekilde sıkalım. Ayçiçek yağımızı iyice ısıtalım. Hazır ettiğimiz halkaları, yağlı kağıtları yukarıda kalacak şekilde kızgın yağın içine atalım. Kızarmaya başlayınca yağlı kağıtları maşa yardımıyla alalım. Şerbet için gerekli bütün malzemeleri kısık bir ateş üzerinde kaynatalım. Soğumaya başlayan lokmaları sıcak şerbetin için atalaım ve bir süre bekletelim. Ilımaya başladığında artık Halka tatlısını servis yapabilirsiniz.
Halka Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder